Am ajuns la a cincea ediție a taberelor ”Junior Ranger”de la Damiș.
Cu un grup de 16 ”experți” în broaște și alți amfibieni, am ajuns la Damiș. Ideea taberei era de a compara amfibienii din situl Natura2000 Betfia cu cei din Pădurea Craiului.
Ne-am deplasat cu arme și bagaje la Damiș, unde tinerii rangeri și-au instalat corturile în livada Centrului de Resurse Casa Craiului.
În prima zi am făcut o mică excursie de recunoaștere prin împrejurimi și am discutat programul zilelor următoare.
Cel mai mare succes a avut programul cu construirea adăpostului în pădure și dormitul sub cerul liber.
Dar am avut și trei excursii frumoase.
În Ponoraș am ajuns a patra zi, ca să constatăm ca nu prea curge apa în vale , și evident a trebuit să căutăm destul de mult după amfibieni. În schimb participanții au avut ocazia să intre într-o mică peșteră, de fapt un ponor cu tavanul prăbușit, așa că am facut și puțină carstologie.
Pe Valea Brătcuței a mers toată trupa, sub conducerea voluntarilor ECOTOP, care au rămas fără mâncare – au mâncat-o pe toată copiii.
Concluzia ieșirilor a fost că am găsit aceleași specii de amfibieni ca la Betfia.
Și ca să mai facem și altceva, nu numai studiul amfibienilor am construit cinci adăposturi pentru lilieci, pe care le-am montat pe șură.
Bineințeles, fiecare seară s-a încheiat cu foc de taără și cântece de munte.
Cele șapte zile au trecut foarte repede și la festivitatea de înmânare a diplomlor întrebarea pe care ne-au pus-o toți a fost : “De ce nu faceți tabără de două săptămâni?“
Tabără realizată în cadrul proiectului ”Outdoor Academy”. Proiect finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat.