Centrul de Resurse și promovare turistică ” Casa Craiului” – Damiș

Așa cum îi arată și numele este centrul de resurse al ECOTOP situat în satul Damiș, comuna Bratca. El funcționează practic din anul 2007, anul în care am ținut primele activități de dezvoltare comunitară în această localitate.

În anii care au trecut Centrul a găzduit mai multe serii de cursuri – curs speo, curs de scriere de proiecte, curs de teambuilding,  activităţi de educaţie pentru mediu cu copii din Oradea şi din comunităţile locale din areal, am avut grupuri de vizitatori din Ungaria, care au rămas încântaţi de frumuseţea zonei, şi se întorc de două , trei ori pe an. Începând cu vara anului 2012 am organizat mai multe tabere Junior Ranger, la activitățile cărora au participat copii din Oradea și zona rurală a județului Bihor.

Anul acesta vom organiza  a șaptea tabără de acest gen.

Cum vedem viitorul?

Avem în plan să extindem oferta de cursuri, mai ales pentru tinerii din zona rurală, să ne implicăm,  cât mai mult posibil în administrarea sitului Natura 2000 – RO SCI 0062 – Defileul Crisului Repede – Pădurea Craiului, aflat în custodia prietenilor şi partenerilor noştri de la Centrul pentru Arii protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor. În viitor dorim să organizăm cât mai multe activități nonformale cu copii și tineri, pentru a face cunoscut arealul și a atrage turiști doritori să cunoască această parte a Munților Pădurea Craiului.

Categories: Damiș