De ce Junior Ranger?

Vei avea ocazia să descoperi viaţa sălbatică din pădurile munţilor noştri şi vei înţelege ce înseamnă o arie protejată.

Devenind Junior ranger vei avea privilegiul de a te implica în activităţi practice în natură, vei câştiga experienţă muncind într-o arie protejată, vei acumula cunoştinţe în mod distractiv.

În ce fel de activităţi vei fi implicat?

  • peştereală
  • căţărare
  • identificarea urmelor animalelor
  • orientare cu harta şi busola
  • supravieţuire în natură
  • şi multe alte lucruri interesante…

În plus:
Îți vei petrece timpul liber în mod deosebit, împreună cu prietenii
Te vei implica în ceva foarte important: protecția mediului
Lumea te va privi cu admirație şi de ce nu cu invidie pentru experiențele deosebite prin care treci.

Fii tot timpul dornic de acţiune!

Îndrăzneşte să descoperi!

Serani oriz

Tabără Șerani

Asociația Administrația Ariei Protejate Muntele Șes organizează o tabără Junior Rangers pentru tineri cu vârsta peste 14 ani, la Șerani (comuna Borod), în perioada 28-31 iulie 2022.

Locul de tabără este situat în Șerani, într-o poiană spre izvoarele Văii Răchiții, aproape de limita cu județul Sălaj, oferă cadrul necesar pentru descoperirea valorilor acestei grupe montane puțin cunoscute aparținând Munților Apuseni.

Programul taberei include activități de cunoaștere a muntelui și a naturii, activități de drumeţie, orientare în teren, identificarea unor specii de plante medicinale sau rare, identificarea urmelor de animale și a speciilor de păsări, identificarea în teren a diferitelor formațiuni geologice, ateliere de fotografie în natură și de desen, acțiuni de ecologizare şi refacere/întreținere a traseelor și a marcajelor turistice.

Tabăra va avea 15 participanți, de care se vor ocupa 2 voluntari și 2 specialiști în arii protejate. Cazarea participanților se va face la corturi de câte 2 persoane, masa va fi preparată în sistem autogospodărire. Se asigură: transportul dus-întors Oradea-Aleșd-Șerani, corturi de 2 persoane, izolire, 3 mese/zi.

Taxa de participare de 100 lei se poate achita în contul RO72-BTRL-RONC-RT04-2274-5701 deschis pentru Asociația Adminsitrația Ariei Protejate Muntele Șes.

Formularul de înscriere și regulamentul taberei sunt disponibil aici:

DSC_1646

Tabăra Junior Ranger 2019

În perioada 22 – 28 iulie a avut loc a VI-a ediție a taberei Junior Ranger organizat de ECOTOP la Centrul de Resurse “Casa Craiului” de la Damiș. Principalele activități…
tabara-junior-ranger-2018-07

Junior Ranger 2018

Am ajuns la a cincea ediție a taberelor ”Junior Ranger”de la Damiș.Cu un grup de 16 ”experți” în broaște și alți amfibieni, am ajuns la Damiș. Ideea taberei era de…
Categories: Junior Ranger