De ce Junior Ranger?
Vei avea ocazia să descoperi viaţa sălbatică din pădurile munţilor noştri şi vei înţelege ce înseamnă o arie protejată.
Devenind Junior ranger vei avea privilegiul de a te implica în activităţi practice în natură, vei câştiga experienţă muncind într-o arie protejată, vei acumula cunoştinţe în mod distractiv.
În ce fel de activităţi vei fi implicat?
- peştereală
- căţărare
- identificarea urmelor animalelor
- orientare cu harta şi busola
- supravieţuire în natură
- şi multe alte lucruri interesante…
În plus:
Îți vei petrece timpul liber în mod deosebit, împreună cu prietenii
Te vei implica în ceva foarte important: protecția mediului
Lumea te va privi cu admirație şi de ce nu cu invidie pentru experiențele deosebite prin care treci.
Fii tot timpul dornic de acţiune!
Îndrăzneşte să descoperi!
Junior Ranger Damiș 2023
Tabăra din acest an a fost a zecea tabără Junior Ranger organizată la Damiș de către organizația noastră. În decursul acestor zece ani au participat la taberele noastre peste 200 de copii și tineri, coordonați de voluntarii organizației și animatori de tineret.
Participanții au acumulat cunoștințe legate de biodiversitatea Munților Pădurea raiului, au parcurs trasee turistice cunoscute sau noi, au participat la activități practice în natură cum ar fi: orientarea cu busola, observarea stelelor, tehnica construirii adăposturilor în pădure, observarea păsărilor , identificarea urmelor de animale, cunoașterea plantelor medicinale.
Tabăra din acest an a avut ca temă principală carstul și biodiversitatea reliefului carstic. Cei 22 de paricipanți au parcurs mai multe trasee situate în Depresiunea carstică Damiș – Ponoraș, li s-a explicat ce înseamnă o depresiune carstică, care sunt formele de carst de suprafață și subteran, care este regimul cursurilor de apă pe relieful carstic.
Au fost vizitate peșterile de pe Valea Mișidului, unde un specialist le-a explicat participanților importanța ocrotirii carstului împădurit și a biodiversitații carstice.
În afară de aceste activități copiii și tinerii voluntari au avut activități practice ca: strânsul fânului și amenajarea unui strat supraînălțat , construirea din argilă a cuptorului de copt pâine, identificarea și culegerea plantelor medicinale, identificarea ciupercilor comestibile și diferențierea lor de cele toxice, identificarea păsărilor după sunet, prepararea hranei la ceaun.
Activitățile au fost finanțate parțial prin programul Spații verzi, componenta Arii Naturale Protejate de către Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOLL România.