Asociația Administrația Ariei Protejate Muntele Șes organizează o tabără Junior Rangers pentru tineri cu vârsta peste 14 ani, la Șerani (comuna Borod), în perioada 28-31 iulie 2022.

Locul de tabără este situat în Șerani, într-o poiană spre izvoarele Văii Răchiții, aproape de limita cu județul Sălaj, oferă cadrul necesar pentru descoperirea valorilor acestei grupe montane puțin cunoscute aparținând Munților Apuseni.

Programul taberei include activități de cunoaștere a muntelui și a naturii, activități de drumeţie, orientare în teren, identificarea unor specii de plante medicinale sau rare, identificarea urmelor de animale și a speciilor de păsări, identificarea în teren a diferitelor formațiuni geologice, ateliere de fotografie în natură și de desen, acțiuni de ecologizare şi refacere/întreținere a traseelor și a marcajelor turistice.

Tabăra va avea 15 participanți, de care se vor ocupa 2 voluntari și 2 specialiști în arii protejate. Cazarea participanților se va face la corturi de câte 2 persoane, masa va fi preparată în sistem autogospodărire. Se asigură: transportul dus-întors Oradea-Aleșd-Șerani, corturi de 2 persoane, izolire, 3 mese/zi.

Taxa de participare de 100 lei se poate achita în contul RO72-BTRL-RONC-RT04-2274-5701 deschis pentru Asociația Adminsitrația Ariei Protejate Muntele Șes.

Formularul de înscriere și regulamentul taberei sunt disponibil aici:

Categories: Junior Ranger